Domaine
de la Barraque
overzicht
uitzicht vanuit het zwembad
het domein/homepage

de appartementen

de kamers

omgeving

activiteiten/honden

extra foto's

Links

Nederlands English Deutsch

 


Domaine de la Barraque
Zoekt u rust en ruimte? Wilt u gewekt worden door het geluid van vogels? U bent van harte welkom in ons 'guesthouse' wat midden in het land van tijm, rozemarijn, olijfbomen en lavendel ligt en wel ongeveer 20 min. van Manosque en 45 min. ten noorden van Aix en Provence, in de ruige heuvels van de Var.
Het is onderdeel van ons landbouwdomein, waar we rogge, zonnebloemen en/of mais verbouwen. Net voor de vlakte van de rivier de Durance wonen wij in de laatste heuvels die de uitlopers vormen van de Gorges du Verdon. De dichtstbijzijnde buren wonen op 4 km afstand en u heeft onze 170 ha tot uw beschikking om te wandelen of om een rustig plekje te zoeken voor een goed boek, een picknick, een poging wat wild te 'spotten' of verkoeling te zoeken bij de beek die ons terrein doorkruist. Onze honden gaan eventueel graag met u mee en onze ezels vinden het erg gezellig als u even langsloopt. Wij verwelkomen gaarne uw kinderen wanneer ze ouder zijn dan 17 jaar en uw honden zijn (na overleg) eveneens welkom.

Het guesthouse is omzoomd door diverse terrassen, zodat er voldoende keuze is tussen zon- of schaduwplekken. Naast het huis ligt het 'overloop' zwembad (5x11m) met zoutwater en aangrenzend een gazon met ligstoelen. Ook hier kunt u heerlijk in de schaduw van een lindebloesem, een olijfboom of een eeuwenoude eik liggen als de Proveniaalse zon u te veel wordt.
Gemiddeld 200 zonnige dagen per jaar, vele heldere koele nachten met prachtige sterrenhemels, een goed glas rosé en een heerlijke maaltijd zullen u een 'joie de vivre' geven die nog lang blijft hangen, ook na uw vakantie.
Het huis was vroeger een schapenschuur en is geheel opgebouwd 'en pierre'. De ruifjes zijn verwijderd en de begane grond bestaat uit de entree met 2 toiletten, een grote huiskamer (60 m2) met open haard, bar en openslaande deuren naar het terras, een grote, volledig ingerichte keuken en een aparte eet/ontbijtkamer.

De oude hooizolder heeft nu aan de voorzijde 2 ruime en lichte appartementen (42 m2 en 50 m2) en aan de achterzijde twee 2-p kamers, allen met eigen badkamer. Alle badkamers hebben vloerverwarming en de appartementen zijn aangesloten op het centrale verwarmingssysteem.
's Zomers koelt het hier 's nachts zo'n 10C af en door de dikke muren en de isolatie blijft uw slaapvertrek koel.

Indien gewenst, arrangeren wij een chauffeur/gids per dag. Tevens kunnen wij u ophalen van het vliegveld in Marseille of het TGV-station van Aix en Provence.

Domaine de la Barraque
7539, Route de Vinon
83560 St Julien le Montagnier
Tel: 33 (0)492822052
Email: h.tjelpa@wanadoo.fr

GPS: N43°42'50"
E 5° 50' 56"
Manosque 26 km
Marseille (airport) 90 km
Aix en Provence 65 km
Tollroad A51 afslag 17 (14 km)

Talen: nederlands, engels, frans, duits, indonesisch, pools

E-Mail naar de eigenaar

Georganiseerde wandelingen en/of
Bridge-arrangementen mogelijk
kinderen > 17 jr
Honden welkom
Caravan stalling
Jachtmogelijkheden tijdens het seizoen
Table
d'hôte
WiFi for free / WiFi gratis

welkomscomit�
blik over het zwembad

www.bed-and-breakfast.la-france.org