Domaine
de la Barraque
markt
Gorges du Verdon
het domein/homepage

de appartementen

de kamers

omgeving

activiteiten/honden

extra foto's

Links

Nederlands English Deutsch

De omgeving:
Het is een gedeelte van de Provence wat nog niet vreselijk toeristisch is, maar wel een geweldige, wat ruige natuur heeft. Zelfs op de goed uitgezette wandelingen kom je weinig andere mensen tegen.
Hoewel men hier niet veel andere talen spreekt, is de vriendelijkheid zodanig dat je er samen, al wijzend en gebarend altijd weer uitkomt. In de restaurantjes vindt men het nog altijd leuk om u als gast te mogen begroeten en kennis te laten maken met lokale specialiteiten.
Natuurlijk zijn er schilderachtige dorpen met slaperige pleintjes of kleurige en vooral geurige provencaalse markten. Iedere dag van de week is er wel ergens zo'n markt waar de geitenkaasjes anders zijn en de tomaten nog naar tomaat smaken. Vaak zijn er festiviteiten of brocantes te bezoeken in de weekenden.
Aan de andere kant van de Durance ligt het gebied de Luberon met diverse aardige wijnchateaux, die je eigenlijk wel even moet 'testen' en een mooie golfbaan waar het clubhuis een prima lunch verzorgt.
De meren van Esparron (20 min) en Ste. Croix (45 min) zijn heerlijk om in te zwemmen of er op uit te gaan met een bootje.
Grillige rotswanden vindt u in de Gorges du Verdon en Les Mées, mooie vergezichten eigenlijk overal maar dichtbij vanuit de wachttoren in St. Julien le Montagnier.
Een residentiele stad als Aix en Provence geeft veel winkel- en terrasplezier en de chaos van een grote stad als Marseille heeft weer een andere charme met de oude haven en een prachtige kust. Een stranddag is ook haalbaar: Sanary sur Mer is nog echt Frans met leuke straatjes en winkeltjes, maar ook met een strand waar de meeste fransen pas aan het eind van de middag arriveren.

Domaine de la Barraque
7539, Route de Vinon
83560 St Julien le Montagnier
Tel: 33 (0)492822052
Email: h.tjelpa@wanadoo.fr

GPS: N43°42'50"
E 5° 50' 56"
Manosque 26 km
Marseille (airport) 90 km
Aix en Provence 65 km
Tollroad A51 afslag 17 (14 km)

Talen: nederlands, engels, frans, duits, indonesisch, pools

E-Mail naar de eigenaar

Georganiseerde wandelingen mogelijk
Honden welkom
Caravan stalling
Jachtmogelijkheden tijdens het seizoen
Table d'hôte
WiFi available/beschikbaarRousillon
Les Calangues - Marseille